Bőrdiagnosztika

Az ingyenes bőrdiagnosztika során először beszélgetek a vendéggel és kikérdezem olyan dolgokkal kapcsolatban, amik befolyásolhatják a bőrképét. Pl: szed e gyógyszert, ha igen mit és mire, van e allergiája, hogy reagál a bőre az időjárásra (szél, nap, hideg), hol dolgozik, ott ki van e téve légkondicionáló hatásának vagy fűtésnek. Van e fogászati problémája, milyen szépségápolási szereket használ, mikor volt utoljára kozmetikusnál stb.

 

Majd megvizsgálom a bőrét és megállapítom az arc két oldalán, a homlok, orr, áll vonalán, a szemkörnyéken és a nyak dekoltázson, hogy melyik területen milyen. Nézem faggyútermelés szempontjából, hidratáció szempontjából a hámban és irhában, izomtónus szempontjából, keringés szempontjából és szaruképzés szempontjából, pigmentáció és szőrnövekedés szempontjából is. 

 

Majd megállapítom a bőrtípusát testtájanként

– arc két oldala,

– homlok-orr-áll,

– szemkörnyék,

– nyak,

– dekoltázs,

végül összegezem a vendég bőrtípusát.

 

Megnézem az elemi elváltozásokat pl, folt, göbcse, göb, csomó, csalángöb, kis savós hólyag, nagy savós hólyag, gennyhólyag, ciszta, daganat

Majd a szövetszaporulatokat: pikkely, hámhorzsolás, repedés, fekély, sipoly, pörk, heg (hipertónia/keloid) lichenificatio. Aztán felállítom a kezelés célját és alapelveit. Így teljes képet kapok a vendég bőréről és személyre szabottan állíthatom fel a kezelési sort.